Samostatná klubová výstava českých fousků – Kolesa 6.6.2015 se zadáním titulu Klubový vítěz

Ing. Eva Pavlíková

         V sobotu  6.června 2015 se konala samostatná výstava českých fousků ve Východních Čechách, na okrese Pardubice, v překrásném areálu penzionu Kolesa. Penzion Kolesa se nachází v blízkosti Národního hřebčína Kladruby nad Labem, které je odjakživa místem koní.

         Na výstavu se přihlásilo celkem 70 psů a fen českého fouska, více bylo přihlášeno fen a to v počtu 41. Hlavním rozhodčím na klubové výstavě byl Ing. Jaroslav Havlát, hlavní poradce chovu českých fousků, druhý rozhodčí byl pan Pavel Hermann, zástupce hlavního poradce. Pro vystavovatele byly připraveny dva výstavní kruhy.  V kruhu číslo jedna se posuzovali psi, které hodnotil Ing. Havlát, v kruhu číslo dvě se posuzoval  fenky rozhodčí Pavel Hermann.

         Počasí na výstavě bylo nádherné, žádný mráček ani déšť, o to více bylo sluníčka, které nikoho nešetřilo, ani lidi ani psy. Teplota vzduchu se pohybovala okolo 30 stupňů Celsia, proto každý se snažil vyhledat se svým psem alespoň trochu stínu. Občerstvení bylo dobře zajištěno, takže někdo nestrádal žízní ani hladem, pivo a limo teklo proudem. Pro psy byla nachystána velká káď s vodou, kde jim vystavovatelé mohli dle libosti dát vodu. Čeští fouskové  ale i toto extrémní vedro dokázali dobře zvládnout a pánové rozhodčí se vyjádřili, že i přes velké teplo se fouskové dobře prezentovali.

         Na výstavě se prováděl i výběr do chovu, který měli na starosti pánové Milan Fekiač, Ing. Jiří Kalivoda a Ing. Josef Braťka.  Měli vyhrazený svůj kruh číslo tři. Na výběr do chovu se dostavilo více, jak 30 psů a fen.

         Slavnostní nástup a zahájení výstavy doprovodili trubači z OMS  Pardubice slavnostní fanfárou. Úvodní slovo měl ředitel výstavy pan Jaroslav Dostál, předseda dozorčí rady KCHČF,  a všechny přítomné uvítal a představil rozhodčí a pomocný personál – zapisovatelky, vedoucí kruhu, výstavní kancelář. Hlavní rozhodčí Ing. Havlát sdělil krátkou informaci o úrovni chovu českých fousků a o způsobu dnešního posuzování na výstavě.   Manažer výstavy a jeden ze sponzorů Ing. Josef Paroubek, předseda kynologické komise OMS Pardubice, seznámil  všechny, co je pro ně připravené a uchystané a dále je požádal o udržování pořádku na kolbišti. Poslední slovo na slavnostním zahájení měl pan ředitel výstavy, který všem popřál mnoho úspěchů a pěkných zážitků na výstavě. Trubači zatroubili fanfáru a posuzování v kruzích mohlo začít…………..

               Vše bylo dobře zorganizované, psi a feny postupně chodili do výstavních kruhů k vlastnímu posouzení.

Titul CAJC si odnesl ve třídě mladých pes bělouš Koudy z Přerovska ( majitel Konečný Zdeněk ) a pes hnědák Uff od Jemiluk ( majitel Panchártek Zdeněk ), z fen – běloška Kate z Vlčetínksých rybníček ( majitel Turín Jaroslav ), a fenka hnědka Tera z Radějovicka ( majitel Josef Čečetka ).

             Nejkrásnější mladý pes byl vyhlášen hnědák Uff od Jemiluk a nejkrásnější mladá fenka byla Tera z Radějovicka. Titul BOJ si odnesl Uff od Jemiluk.

             Titul CAC si odnesli běloušové psi ve třídě otevřené Dyk z Otmického polesí ( majitel Voříšek Jaroslav ), ve třídě pracovní Maty z Drňovek ( majitel Burianová Helena ), ve třídě vítězů Eldorádo z Těšínovských buků ( majitel Brzkovská Dana ).

            Titul CAC si odnesli hnědáci psi ve třídě otevřená Blesk z Městečka na dlani ( majitel Vlach Tomáš ), ve třídě pracovní Brok z lesní ( majitel Staněk Jan ).

Klubovým vítězem – pes se stal bělouš  Eldorádo z Těšínovských buků.

            Titul CAC si odnesly bělky fenky ve třídě mezitřída Berta od Dobevského hájku ( majitel Balaja Miroslav ), ve třídě pracovní Ela Krupá ( majitel Šurych Michael ).

            Titul CAC si odnesly hnědky fenky ve třídě otevřená Cherry ze Staropleských luk ( majitel Tupec Pavel ), ve třídě pracovní Haidi ze Staropleských luk ( majitel Svoboda Pavel ).

           Klubovou vítězkou – fena se stala bělouška Ela Krupá.

Ve třídě veteránů si titul BOV odnesl bělouš pes ICH Dar z Huťské osady.

          Celkovým vítězem klubové výstavy v Kolesách se stal a titul BOB si odnesl pes bělouš Eldorádo z Těšínovských buků.

           Na výstavě proběhla soutěž mladý vystavovatel, které se zúčastnily dvě děvčata se svými svěřenci.  Kristýna Pavlová soutěžila v kategotii A a Adéla Vápeníková soutěžila  v kategorii B. Soutěž posoudil a vyhodnotil pan Ing.  Jaroslav Havlát, obě dívky velice pochválil za jejich výstavní předvedení a odměnil je pohárem a věcnou cenou společně s ředitelem výstavy panem Jaroslavem Dostálem.

           Všichni přihlášení vystavovatelé obdrželi dárek od firmy CANVIT s.r.o., při vyzvednutí vstupního listu. Všichni vítězové s tituly CAJC, CAC, KV fena, KV pes, BOV a BOB dostali od sponzora CANVIT s.r.o. krmení NitriCan Adult. Touto cestou děkujeme našemu sponzorovi CANVIT s.r.o. za vstřícné jednání a věcnou podporu na naší klubové výstavě.

            Hodnota všech darů, které vystavovatelé od sponzorů obdrželi byla téměř za 20 tisíc Kč.

Velké poděkování patří majitelům penzionu KOLESA rodině Sůrovým, kteří nám bezplatně umožnili v jejich areálu uskutečnit klubovou výstavu.

             A nakonec patří poděkování všem, kteří se na této klubové výstavě českých fousků pracovně podíleli, za jejich vydatnou pomoc při zajištění této výstavy.

Výsledky >> pdf icon

Fotografie naleznete opět >> na svém místě ve fotogalerii

 

Login

Přihlášení do členské zóny